Festlek

Ja, ni som läser min blogg lite då och då kanske minns att ag klagade på att festerna börjar bli tråkiga och enformiga för någon dag sedan .  Men vad skall man göra åt saken då?! jo man kan ju faktiskt leka lite !
Denna tycker jag är lite små kul faktiskt, vad tror ni ?!


Här kommer en rolig lek för fester som kan locka till skratt, irritation och lite allt möjligt. Den kräver lite påhittighet och planering. Förslag på namn kan vara, Hemliga uppdrag, eller nåt sånt. Festleken blir allra roligast om det till festen är bjudna folk som inte känner varandra sen tidigare. Eftersom personerna då inte kan avslöja om det är ett hemligt uppdrag som utförs eller om personen verkligen är lite konstig.

Alla som är bjudna på festen tilldelas ett hemligt uppdrag som de ska utföra under kvällens gång. Det är upp till partyfixaren att hitta på uppdragen. Det beror lite på vilka som är bjudna, men dra dig inte för att planera in ett par pinsamma uppdrag.

Förslag på uppdrag kan vara t ex:
- Att tala om för sin bordsdam/herre att hon/han har en jättestor finne i pannan och samtidigt fråga om hon/han får klämma den med iver i rösten.
- Att fräckt smaka lite på maten från sin grannes tallrik.
- Att utbringa en skål var 5:e minut
- Att kommentera en persons kläder upprepade ggr under kvällen (någon man inte känner)
- Att fråga samma person flera ggr om han/hon har lite vaselin att bjuda på för att du har så himla torra läppar.

…eller nåt helt annat. Grejen är att det ska vara uppdrag som kan uppfattas som lite burdusa, irriterande eller bara helt knäppa. Blir jättekul om det är folk som inte känner varandra sen tidigare, eftersom de inte vet om personen alltid är så eller om det är uppdraget de försöker utföra.

Sen kan man ha en frågesport mot slutet där folk får lista helt fritt Person och Uppdrag. Kan bli extra roligt om folk skriver ner en person men tror att deras uppdrag var nåt helt annat än det tilldelade. Varning – vissa människor kanske kan ta illa upp på detta sista moment. :-)


Kommentarer
Postat av: mormor

en ganska vågad lek . det kan ju bli ett rent "helvete" personerna emellan

2010-01-29 @ 15:07:31
Postat av: Jessica

Skulle kunna vara kul :)

2010-01-29 @ 21:15:27
Postat av: Jessica

Förhoppningsvis blir det inga slagsmål bara :D annars skulle det vara kul ioförsig kan ju slagsmål liva upp stämmningen också:P hihi

2010-01-29 @ 21:16:58

Skriv en rad till mig!:

Namn:
Brukar du hänga här ofta?

E-postadress:

Vad har du för Bloggadress:

Vad hade du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0