Jag förstår inte att det är Sverige

Hölls fången och såldes till flera män

I dag föll domen i sexhärvan i Staffanstorp

Den 17-åriga flickan fördes från Slovakien till Skåne.

Där tvingades hon sälja sig till flera män varje dag.

Till slut räddades hon av en sexkund.

I dag föll domen i den uppmärksammade bordellhärvan i Staffanstorp.

Sex män åtalades för koppleri, människohandel och köp av sexuell handling. De döms nu allihop till allt från dagsböter till fängelse i tre år och sex månader.

Den 62-årige mannen i vars hus flickan hölls fången får ett år och tre månader fängelse för koppleri.

 

Räddades av sexkund

Det var i april som den 17-åriga flickan, som inte kunde ett ord svenska, kom in på en polisstation i Malmö. Hon berättade en fruktansvärd historia om hur hon hamnat i Sverige några veckor tidigare och där låsts in i ett hus i Staffanstorp och sålts som prostituerad.

Att hon till slut kunde söka hjälp var tack vare en sexkund. Han kunde prata slovakiska och förbarmade sig över henne när han fick höra hennes historia. Sexköparen körde henne till polisstationen och släppte av henne där.

"Vågade inte annat"

Flickan har berättat hur hon kontaktades av några män i Slovakien. Hon tvingades först jobba på bordeller i både Tyskland och Danmark innan hon hamnade i den 62-årige mannens hus i Staffanstorp.

Där hölls hon inlåst. Varje dag såldes hon till fem-sex olika män. Ofta kördes hon till platser där hon mötte kunderna. De män som höll henne fången tog alla pengarna hon fick i betalning. De hotade henne med att hon måste träffa fler män för att få råd att åka hem.

– Jag var bevakad och vågade inte annat än att lyda. När jag inte ville träffa sexkunder skrattade de åt mig, säger flickan i förhör.

Det är inte första gången 62-åringen är åtalad för liknande brott. Våren 2005 uppdagades en bordell i hans hus i Staffanstorp, samma hus som nu använts för att förvara den 17-åriga flickan. Flera av hans vänner och grannar har nu vittnat om att 62-åringen erbjöd dem att köpa sex av flickan.


Kommentarer
Postat av: mormor

Det är "förjävligt " stympa 62 åringen !!

2010-01-14 @ 13:24:55

Skriv en rad till mig!:

Namn:
Brukar du hänga här ofta?

E-postadress:

Vad har du för Bloggadress:

Vad hade du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0